top of page

CO-RRRRRRÜP-TI-A


Hi ha vegades que els processos de creació artística superen les expectatives inicials dels creadors. Això ha ocorregut amb CORRÜPTIA. Volíem fer un espectacle sobre la corrupció política. Volíem entendre i donar a entendre els mecanismes de funcionament de les trames corruptes. Sempre usant la farsa, on qualsevol semblança amb la realitat és i serà pura coincidència.

Amb aquestes premisses vam encarregar el text al periodista valencià Josep Lluís Fitó, versat també en teatre i guions; i la direcció a Carles Fernàndez Giua. Vam decidir seguir utilitzant el llenguatge audiovisual de Joan Sànchez Corominas. I el so i la música de Roger Marín. I la fotografia d’Aleix Marín. Creixia el projecte i amb ell la necessitat d’un espai: Lluna Albert ha estat la nostra estrella de l’escenografia. I Joan Grané, el mestre que l’ha il·luminat.

Després d’un procés de dos mesos i dotze dies estrenàvem CORRÜPTIA a Molins de Rei, dins elFestival Lola.

La implicació de l’equip que hem aconseguit crear ha estat admirable (admirats n’estem!). Tan admirable que l’equip ha aconseguit que del projecte original a l’espectacle final hi hagi hagut una evolució que els enjòlits no podíem ni imaginar.

I les reaccions no s’han fet esperar. Polítics de primera fila ja n’estan al cas, això sí, sense sentir-se al·ludits. I Europa Press, l’agència de notícies controlada pels conservadors destria el gra de la palla i diu el que li interessa dir.

En fi, esperem que un espectacle com CORRÜPTIA que ha pres aquesta envergadura i que ha superat l’aposta inicial dels creadors puga rodar per quants més teatres millor.


Posts Anterior
Posts Recents
Trobar per Tags
Arxiu
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page